Informació sobre el procés participatiu del 9N per als catalans residents a l’exterior

Qui pot participar el 9 de novembre i quina documentació necessita

El dia 9 de novembre podran participar en el procés participatiu totes les persones més grans de 16 anys que resideixin a l’exterior i tinguin un document nacional d’identitat (DNI) en què consti un domicili situat a Catalunya. Si no es disposa d’un DNI amb un domicili ubicat a Catalunya també s’hi podrà participar mitjançant la inscripció en el Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior, o bé amb la presentació del Certificat del padró d’espanyols residents a l’exterior (PERE). En aquests dos casos, també caldrà presentar el DNI o el passaport.

El DNI o el passaport que s’empri per a la identificació ha de ser vigent: no es permetrà la identificació amb un document caducat o amb un resguard de renovació. Caldrà presentar-ne l’original i una fotocòpia.

En el cas de fer valer la inscripció en el Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior, es podrà presentar el document acreditatiu de la resolució d’inscripció o bé el certificat de la inscripció.

En el cas de participar amb una còpia de la inscripció al PERE, també hi ha de constar una adreça d’un municipi de Catalunya.

 

Sistema de participació

El sistema de participació serà amb doble sobre, per tal de garantir la identitat i validesa de la participació. La butlleta amb la pregunta s’introduirà dins d’un sobre, que alhora serà introduït dins d’un sobre més gran conjuntament amb la documentació requerida. Per aquesta raó és fonamental que les persones que vulguin participar en aquest procés participatiu portin als punts de participació l’original i una còpia del document d’identitat (DNI o passaport) que escullin.

 

Horari i punts de participació

L’horari de participació en els punts internacionals serà des de les 9 hores del matí a les 8 hores del vespre, en hora local. Quan finalitzi la jornada no es farà un recompte dels resultats, sinó de la participació en cadascun dels punts de participació internacional, que serà agregat posteriorment. Els sobres s’enviaran a Barcelona per al recompte final.

Els catalans i les catalanes residents a l’exterior poden triar si volen participar a Catalunya o si volen fer-ho a l’exterior. Si disposen d’un DNI amb l’adreça d’un municipi català podran participar en el lloc que els correspongui, el qual poden localitzar en el www.participa2014.cat o bé fer-ho a l’exterior. S’habilitaran punts de participació a escala internacional, que s’ubicaran en les 5 delegacions del Govern de Catalunya (Brussel·les, Berlín, Londres, París i Nova York), així com als centres de promoció de negocis (CPN) del departament d’Empresa i Ocupació situats a Milà, Copenhaguen, Mont-real, San José (Califòrnia), Ciutat de Mèxic, Sao Paulo, Bogotà, Buenos Aires, Santiago de Xile, Sydney, Tòquio i Hong Kong. També es podrà participar a Perpinyà i Andorra la Vella.

Hi haurà un punt de participació situat a Barcelona per als catalans residents a l’exterior que vulguin participar a Catalunya i que no disposin del DNI amb l’ adreça d’un municipi de Catalunya. Aquest punt serà únic per a tots els residents a l’exterior i estarà situat al Centre d’Informació de Catalunya (Palau Robert) de la capital catalana, al passeig de Gràcia, 107.

Els catalans i les catalanes residents a l’exterior que no puguin participar el 9 de novembre podran fer-ho fins al dia 25 de novembre (inclòs) en qualsevol de les delegacions territorials de la Generalitat a Catalunya (Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, la Catalunya Central, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran). Els diumenges 16 i 23 de novembre no seran hàbils amb aquest efecte perquè les delegacions romandran tancades. A l’exterior, no es podrà participar en cap dels 17 punts de participació internacionals abans esmentats per no entorpir-ne el funcionament ordinari. Ho podran fer amb la mateixa informació requerida per votar el 9N.

 

Data d’actualització: 29/10/2014